Wij bakken voor Pinocchio

Ten voordele van Pinocchio

Heerlijke peperkoeken mannetjes, die met zijn drietjes gezellig in een mooi zakje mét lintje zitten, wie kan dat weerstaan? Hopelijk niemand want wij gaan aan de slag en bakken en verkopen deze koekjes waarvan de opbrengst integraal naar VZW Pinocchio gaat. Heb je zin om mee te helpen, koekjes te kopen of te verkopen, dan ben je meer dan welkom. Op 22 november komt een delegatie van VZW Pinocchio bij ons langs Residentie Sint Jozef in de Hemelstraat 20 te 2018 Antwerpen waar wij hopelijk een mooi bedrag mogen overhandigen!

Waarom dit goed doel?

Als animator in een WZC is het belangrijk om onze residenten terug 'zin' in het leven te geven. Hen actief laten deel uitmaken van de maatschappij. Door te geven, ontvangen ze terug betekenis in hun leven. Er werden verschillende goede doelen voorgesteld, maar onze residenten kozen integraal voor VZW Pinocchio, die zich inzetten voor kinderen en jongeren die slachtoffer zijn van brandwonden

Pinocchio

Vzw Pinocchio is begaan met de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden.
Onze doelstellingen zijn:
• Het ziekenhuisverblijf aangenamer maken door bijv. een wekelijks bezoek van een clown en een geschenkje te geven na de verzorging. Tevens beschikken we over vrijwilligers die de kinderen 24/24 kunnen bijstaan.
• Financiële ondersteuning bieden aan de ouders voor onkosten die niet vergoed worden door de mutualiteit: drukkledij, hydraterende en zonnecrèmes, transportkosten, thermale kuren, ...
• Jaarlijks een thermaal kuurkamp in Spa organiseren, een re-integratiekamp en diverse activiteiten voor jongeren vanaf 16 jaar.
• Informatiesessies in scholen en uitbaten van infostanden.

Bekijk dit goed doel