Wiebelen for life

Ten voordele van vzw SuperNils

We laten kleuters een namiddag turnen voor het goede doel. Met enkele vrijwilligers van Crescendo Turnsport Kalmthout bouwen we heel de zaal om tot een sport- en turnparadijs.

Waarom dit goed doel?

We willen graag een turnles organiseren voor kinderen in Kalmthout en zochten daarbij een doel dat er dicht bij aan leunt. We zochten dus iets in Kalmthout, maar dan voor kindjes die niet zomaar naar de turnles kunnen omdat ze ziek zijn. Zo kwamen we uit bij vzw SuperNils.

vzw SuperNils

Vzw SuperNils zet zich in voor drie grote doelstellingen. A) Jaarlijks geven we een goodiebag aan kinderen en volwassenen met leukemie. In samenwerking met het ziekenhuis organiseren we activiteiten voor jongeren met kanker/leukemie. B) We bieden financiƫle ondersteuning aan kankeronderzoek in het algemeen en leukemie in het bijzonder. Ook het project Immuno-T (communicatie) van professor Tessa Kerre krijgt van onze vzw financiƫle ondersteuning. C) SuperNils geeft onderwijsmensen ondersteuning, als ze worden geconfronteerd met kanker in de klas. Nu richten we ons vooral op samenwerking met UZ Gent en universiteit van Gent. In de toekomst willen we deze werking uitbreiden naar Antwerpen en Leuven. We werken samen met topdokters als Tessa Kerre en Piet Hoebeke.

Bekijk dit goed doel