WedSTRIJD voor Danny

Ten voordele van ALS Liga

Op zaterdagnamiddag 14 december organiseren wij op ons kunstgrasveld een voetbalwedstrijd tussen een gelegenheidselftal samengesteld uit ex-spelers uit eerste klasse en een ploeg samengesteld uit spelers die ooit het mooie weer maakten in de eerste ploeg van onze gezellige, lokale club. Dit ter nagedachtenis en eerbetoon aan onze geliefde jeugdvoorzitter die de voorbije zomer overleed na een slopend gevecht tegen ALS. Ter gelegenheid van deze wedstrijd zullen wij ook steunkaarten verkopen en diverse drankstandjes uitbaten ten voordele van het onderzoek tegen deze vreselijke spierziekte.

Waarom dit goed doel?

In juli 2019 overleed onze jeugdvoorzitter Danny van onze voetbalclub VK Dadizele nadat hij eerder de diagnose gekregen had van ALS. Als bestuursleden en vrienden van VK Dadizele hebben wij de aftakeling van Danny van heel dichtbij meegemaakt de voorbije 2,5 jaar. Ter nagedachtenis van Danny wensen wij graag een actie op poten te zetten om het onderzoek naar deze vreselijke ziekte te steunen, dus ook als eerbetoon aan Danny die nog altijd hard gemist wordt binnen onze club.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel

Video's