We zetten Parkinson een Neus

Ten voordele van VLAAMSE PARKINSON LIGA

Op diverse plaatsen in Vlaanderen zullen we verkoopmomenten houden van onze cuberdons en kleine knuffelbeertjes. We willen ook personen en verenigingen warm maken om op zoveel mogelijk locaties onze verkoopactie mee te ondersteunen.
Het Gentse Neuzeke staat symbool voor het feit dat geurblindheid een van de eerste symptomen is die bij de ziekte optreedt, en door Parkinson een neus te zetten willen we onze strijdvaardigheid tonen.
Kom ons steunen:
Op 9 december in het AZ Jan Palfijn te Gent van 10 tot 17h
Op 11 en 12 december in AZ Maria Middelares te Gent, van 10 tot 17h
Op zaterdag 14 en zondag 15 december op de VOK Kerstmarkt in De Veiling van de Kust te Oostende
Op 17 en 18 december in het UZ Gent, van 10 tot 17h
Op 18 december in het BZIO te Oostende, van 10 tot 17h
Op 20 december in het AZ Alma te Eeklo, van 10 tot 17h
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 december 2019 in het AZ St Lucas te Gent

Waarom dit goed doel?

Als partner van een Parkinsonpatiënt heb ik steeds veel steun gehad aan contacten met lotgenoten via de Vlaamse Parkinson Liga, vooral bij de regionale bijeenkomsten. Samen met een groep vrijwilligers, patiënten, mantelzorgers en sympathisanten, die zich jaar-in jaar-uit inzetten om de regionale werking van de liga praktisch te organiseren en te ondersteunen, willen we met onze actie voor de Warmste Week via de Vlaamse Parkinson Liga het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte ondersteunen. In het bijzonder denken we aan onderzoeken die aan onze Vlaamse wetenschappelijke instellingen voor het ogenblik gedaan worden en die gericht zijn op het ontwikkelen van mogelijks betere behandelingsmethodes, die de evolutie van de ziekte zou kunnen afremmen of misschien zelfs terugdringen, of doe erop gericht zijn de levenskwaliteit van de Parkinsonpatiënten te verbeteren.

VLAAMSE PARKINSON LIGA

De Vlaamse Parkinsonliga vzw is een patiëntenvereniging, met als doel ondersteuning te bieden aan mensen met de ziekte van Parkinson. Wij informeren en sensibiliseren. Het optimaliseren van de zorgverlening voor onze patiënten is 1 van onze prioriteiten. Daarom is het doel van deze actie het steunen van het wetenschappelijk onderzoek omtrent de ziekte van Parkinson, in de hoop snel tot een efficiënte behandeling van de ziekte te kunnen komen.

Bekijk dit goed doel