WC-bommetjes for life

Ten voordele van Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Wij zijn 5 toffe, gekke vriendinnen uit het vierde leerjaar. We willen iets doen om kindjes op de vlucht te helpen, maar we willen niets maken of verkopen dat slecht is voor de natuur. Daarom hebben we zelf ecologische wc-bommen gemaakt, dat zijn blokjes om in het toilet te gooien om je toilet proper te maken. Gooi een wc-bom in de pot, nadat je kont is ontploft! We hebben glazen potten gespaard en een etiket hiervoor gemaakt. We gaan de wc-bommetjes in potten van 5 of 10. We gaan ze zelf verkopen aan een standje aan de zero-waste shop Modest in Oostende.
Gooi liever met toiletbommetjes in plaats van echte bommen, want er is al genoeg shit in de wereld!
Doeoeoeoeoeoei!
Aiko, Axelle, Fem, Marie en Roisin!

Waarom dit goed doel?

Op Karrewiet zie ik vaak dat de kindjes die aan het vluchten zijn uit de oorlog het slecht hebben in die tenten. Soms hebben ze geen tenten en slechte kleren. Ik vind het zielig dat ze zo ver moeten wandelen en geen centen hebben voor water en zo. Daarom wil ik dat ze een beter leven hebben, een leven zoals ons. Ik wil vooral dat de oorlog stopt en dat ze weer gelukkig kunnen zijn in hun land.

Aiko Piolon - 9 jaar

Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet zich in voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. We doen dit niet alleen maar met een dertigtal lidorganisaties en heel wat enthousiaste vrijwilligers. Samen verhogen we de druk op het beleid en sensibiliseren we het ruime publiek. We werken aan kwalitatieve opvang en zijn actief rond integratie. We ondersteunen iedereen die asielzoekers en vluchtelingen bijstaat.

Bekijk dit goed doel