wat ALS...

Ten voordele van ALS Liga

pannenkoeken, Spagettie Middag, Luxe onbijt winter BBQ
Wij hebben familie, vrienden en collega's die gediagnosticeerd zijn met deze verschrikkelijke ziekte. Deze aandoening kan iedereen overkomen of we kennen vast en zeker ergens wel iemand die wat steun kan gebruiken. Daarom willen wij ons steentje bijdragen via de ALS-Liga. Wij organiseren een ontbijt, een barbecue, pannenkoekenverkoop en een bingo-evenement.
Doe met ons mee !

Waarom dit goed doel?

Wij werden/worden geconfronteerd met familie, vrienden en collega's rondom ons heen die deze ziekte hebben. Wij willen hen met deze actie een hart onder de riem steken.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel