WARMTE FOR FIBRO

Ten voordele van Vlaamse Liga voor Fibromyalgie-Patiënten

De lotgenoten van Ravels en Herselt hebben de handen in elkaar geslagen om mooie creaties te maken zoals, kerstkaarten, sjaals, badzout, theelichtjes en lekkernijen, die we verkopen op kerstmarkten.
We zetten ook collectebussen in winkels, apothekers.

Waarom dit goed doel?

Omdat we met de liga streven naar meer erkenning van de overheid en meer begrip van onze medemensen. Te vaak worden Fibromyalgiepatiënten bestempeld als luie mensen die niet willen werken omdat ze er niet " ziek" uit zien. Wij kampen met dagelijkse pijnen en vermoeidheidsklachten.

Vlaamse Liga voor Fibromyalgie-Patiënten

De Vlaamse Liga Fibromyalgie Patiënten of kortweg VLFP vzw is een vereniging die werkt met en voor fibromyalgie-patiënten om ondersteuning te bieden aan lotgenoten en hun omgeving. Patiënten kampen met verschillende klachten tegelijk: pijn, stijfheid, hoofdpijn, darmproblemen, vermoeidheid, slaapstoornissen. Het zijn dus chronische pijnpatiënten. Typisch is de drukpuntgevoeligheid op een aantal specifieke punten of "tender points". De lotgenotensamenkomsten in Vlaanderen, nu op 21 locaties, vormen een belangrijk luik van onze werking. Dit behelst voor een stuk het vinden van de juiste contactpersonen om de groepen te begeleiden, hun opleiding & bijscholing en de verwerking van de administratie. VLFP organiseert ook voordrachten geeft een ledenblad uit en informeert via brochures/FB/website/telefoonpermanentie. We zijn ook actief lid van Reumanet en het Vlaams Patiënten Platform ( VPP )
VPP is ook de eerste gesprekspartner van de diverse regeringen .

Bekijk dit goed doel