Warmste Weekend van VZW 't Slot

Ten voordele van vzw Mekanders

Het Warmste Weekend van VZW 't Slot 2019 gaat door op 6-7-8 december, en is - net als de voorbije 2 edities - ten voordele van dagopvang 't Vonderke te Merksplas.
Vrijdag 6 december vanaf 16 uur gaan we van start met een After Work Party in Jeugdhuis 't Slot. Na het werk/de school kan iedereen binnenspringen voor een drankje en een hapje, en genieten van aangepaste muziek tot in de late uurtjes.
Zaterdag 7 december vanaf 16 uur is er een Kerstmarkt op het pleintje voor 't Slot. Deze wordt georganiseerd door de Dorpsraad van Wortel. Verschillende Kerststalletjes met een ruim aanbod aan gadgets, drankjes en hapjes.
Zaterdagavond om 21 uur start het Tirolerfest in 't Slot. Lederhosen, dirndls, halve liters en aangepaste spijzen troef!
Zondag 8 december is er onze klassieke familiedag. We bieden een wandeling van 5 of 11 km, inclusief een drankje onderweg en pannenkoeken achteraf, aan voor de democratische prijs van 5 of 7 EUR.

Waarom dit goed doel?

VZW 't Slot uit Wortel kiest voor de derde keer op rij voor de dagopvang 't Vonderke. Ontstaan als jeugdhuis wenst 't Slot een lokaal goed doel te steunen dat kinderen en jeugd met een beperking ondersteunt. Na onze bezoeken aan 't Vonderke, waar we warm onthaald werden, waren we overtuigd dat dit een goede keuze was. 't Vonderke kan met onze steun zeer nuttige aankopen doen om het verblijf en leven van de kinderen aangenamer te maken.

vzw Mekanders

Vzw Mekanders, als het verschil niet scheelt. De naam typeert het Kempisch, warm karakter van de organisatie. Iedereen is anders. Iedereen telt mee. Het verschil maakt ons sterk en ons werk boeiend. Vzw Mekanders vangt kinderen, jongeren en volwassenen met een mentale/meervoudige beperking op in verschillende kleinschalige lokale voorzieningen in Dessel, Arendonk, Turnhout, Ravels, Merksplas en Hoogstraten.
Onze opvang gaat van zinvolle dagbesteding, wonen in een woonhuis, begeleid werken en wonen, ontmoeting van andere mensen met een beperking tot koken in ons sociaal restaurant en vakantieopvang voor kinderen met een beperking. De mobiele begeleiding besteedt extra aandacht aan mensen met autisme en niet aangeboren hersenletsel. Onze afdelingen: Beukenhof, De Boomgaard, De Bosschen, De Hei, De Villa, HoogMark, ’t Vonderke, Dienst Vrije Tijd, Markdal, De Rusthuif, Sociaal restaurant AC, ’t Huizeken, 2 Mobiele teams, Team begeleid werken, Vakantieopvang kinderen, Project Tel-Oor.

Bekijk dit goed doel