warmste week Bierbeek: The Me in You

Ten voordele van STOP DARMKANKER

In het kader van De Warmste Week ontvangen we The Me In You in de borre op dinsdag 17 december. De opbrengst van de avond gaat integraal naar Stop Darmkanker. Liefhebbers van Bon Iver, Sparklehorse en Nick Drake: spits jullie oren!

Fans van The Me In You hebben geen introductie nodig en hebben al lang doorgeklikt om tickets te bestellen. Wie de band nog niet kent, staat op het punt een mooie muzikale ontdekking te doen. Al is de kans vrij groot dat er een belletje gaat rinkelen. Zo is het hun muziek die, op vraag van Jeroen Meus, te horen is in de generiek van Dagelijkse Kost.

Of luister eens naar het prachtige ‘Girl in armour’. Het bracht The Me In You destijds zelfs tot op het podium van Pukkelpop. En nu dus naar dat van de borre. Op dit exclusieve benefietconcert zal oud werk afgewisseld worden met nummers uit hun recentste plaat. Met warme gitaren, dromerige elektronica en prachtige melodieën creëren ze een weemoedige soundtrack voor donkere winternachten.

Waarom dit goed doel?

Een van onze collega's in de borre was getuige van het optreden van The Me In You op het trouwfeest van Wim Meus (broer van…). Wim is 42 jaar en lijdt aan darmkanker. De link was gauw gelegd. Een optreden voor Wim (Komt Goed!), tegen darmkanker en voor vzw Stop darmkanker.
Want, door vroegtijdig opsporing, is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De vzw en Dr. Colemont willen mensen sensibiliseren en zo veel leed voorkomen.

STOP DARMKANKER

Informatie en voorlichting zijn cruciaal in de strijd tegen darmkanker. De vzw Stop Darmkanker tracht door acties, campagnes, lezingen, etc., het brede publiek in te lichten over een ziekte waarmee 1 op 20 Vlamingen geconfronteerd wordt. Deze ziekte kan vroegtijdig worden opgespoord door een eenvoudige test van de stoelgang.
Meer acties en meer informatie moeten leiden tot :
- minder sterfte door darmkanker
- minder leed door darmkanker
- minder kosten door darmkanker

Bekijk dit goed doel