Warmste WAAK koffiemok

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

WAAK verkoopt mooi geïllustreerde koffiemokken voor 5 euro. Met de opbrengst willen we de organisatie 'Spierziekten Vlaanderen' onder de aandacht brengen.

Waarom dit goed doel?

Eén van onze collega's lijdt aan een spierziekte (HSP) en gaat in 2020 met de handbike naar Compostella. 'De Camino Op Armkracht'. ‘De Camino’ omdat die pelgrimsroute zo wordt genoemd en ‘Op Armkracht’ omdat hij deze tocht zal afleggen met een handbike.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel