Warmste schoolcafé

Ten voordele van Leefboerderij Suskewiet

We organisern een café op onze school, waar je kan genieten van een lekkere tas soep,een warme chocomelk, of een heerlijke warme wafel.

Waarom dit goed doel?

We kozen voor dit goed doel, omdat de leefboerderij gelegen is in de buurt van de school, en omdat ze goed werk verrichten voor kinderen met een beperking.

Leefboerderij Suskewiet

We startten in 2017, Leefboerderij Suskewiet Vzw, een kleinschalig project in een rustige groene omgeving, waar we op vrijwillige basis woensdagnamiddagactiviteiten aanbieden voor schoolgaande kinderen/jongeren met een beperking en/of ASS. Op de andere weekdagen organiseren we dagbesteding voor volwassenen met een beperking. De karweien zijn kleine boerderijtaken zoals een moestuin onderhouden, de vruchten uit de boomgaard oogsten, de neerhofdieren verzorgen. De groenten, het fruit en de kippeneitjes worden verwerkt in het kookatelier. Op killere, vochtige dagen worden er allerlei crea-activiteiten aangeboden, houden we spelnamiddag, doen we een wandeling of zoektocht, of gaan we op uitstap. Alles is bespreekbaar met de deelnemers. Voor de volwassenen starten we ook semi-industrieelwerk en een meubelopfrisatelier. We werken cliëntgericht en zoeken samen naar het gewenste dagbestedingsaanbod uitgaande van de interesses van de deelnemer.

Bekijk dit goed doel