Warmste rondleiding: 'Lam Gods'

Ten voordele van Fonds Renaissance voor de vrouwen van Bukavu

Gepassioneerde gids Martine Audenaert neemt je mee in de magische wereld van het 'Lam Gods'. Dit beroemde veelluik van de gebroeders Van Eyck wordt al enkele jaren gerestaureerd in het MSK Gent. De gids vertelt je alles over de restauratie, nieuwe ontdekkingen en symboliek. Bovendien kan je de bijna volledig gerestaureerde onderste binnenluiken bewonderen in het restauratieatelier. Je betaalt een vrije bijdrage voor de gids en de toegangstickets worden eveneens door het museum geschonken aan het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Keuze van onze gids Martine Audenaert. Ze gidst ook in de tentoonstelling Circle of Life (Lieve Blancquaert in Sint-Pietersabdij Gent) waardoor ze graag sterke vrouwen wil steunen!

Fonds Renaissance voor de vrouwen van Bukavu

Doel: Moeder- en kindsterfte bestrijden in Bukavu (Oost-Congo) door het beter begeleiden van vrouwen tijdens hun zwangerschap en bevalling. Dat doen we enerzijds door het opleiden van zorgverleners in prenatale zorg (o.a. aanleren van echografie) en anderzijds zorgen voor de noodzakelijke apparatuur. Wij proberen de infrastructuur,de organisatie en kwaliteit van de zorgen in de verloskamer te optimaliseren, zoals installatie van zonnepanelen voor verloskamers, trainingen in reanimatie van pasgeborenen, aanleren van keizersneden en interpreteren van foetale monitoring.

Bekijk dit goed doel