#WARMSTE-MOK

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

Vanaf 18 november gaan we van start met de verkoop van onze Warmste Mokken! Twee hele mooie mokken waar je de lekkerste koffie, chocomelk of soep kunt uit drinken. 6 euro per mok of 10 euro voor twee. De opbrengst gaat integraal naar Spierziekten Vlaanderen.

Waarom dit goed doel?

In 2008 kreeg onze collega François Vangaeveren de diagnose HPS, een neuromusculaire aandoening. Een spierziekte die voorlopig alleen zijn onderste ledematen treft waardoor het niet meer mogelijk is om op een gewone fiets te rijden. Toch wil François de uitdaging aangaan om met zijn handbike vanuit Gullegem naar Compostella te fietsen. Een tocht van 2100 km die hij op armkracht zal rijden: ‘De camino op armkracht'. Vertrekdag: 30 mei 2020! Naast een persoonlijke overwinning wil François met deze actie Spierziekten Vlaanderen financieel ondersteunen.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel