Warme Winterweek Thee

Ten voordele van Prader Willi Vlaanderen

Een week lang bieden wij met ons feestcomité, KVLV aan onze collega's verschillende soorten oploskoffies, chocomelk en soepjes aan voor 1 euro.

Waarom dit goed doel?

Wij kiezen met onze school voor dit doel omdat een goede vriendin van een collega haar dochtertje dit syndroom heeft. Omdat dit syndroom vrij onbekend is heeft ze heel veel steun, info gekregen van deze vzw.

Prader Willi Vlaanderen

Het syndroom van Prader-Willi is een combinatie van spierzwakte, onbedwingbare eetlust en een mentale beperking veroorzaakt door een defect op chromosoon 15.
Prader-Willi Vlaanderen ondersteunt personen met het syndroom van Prader-Willi en verschaft informatie aan ouders, familieleden, alsook aan artsen en hulpverleners.
Er wordt jaarlijks een familie- en vriendencontactdag georganiseerd en jaarlijks is er ook een informatiedag waar sprekers thema's komen toelichten die interessant zijn voor ouders en hulpverleners.
Daarnaast ijvert onze vereniging voor een betere opvang en opvolging van mensen met PWS zowel bij de overheid als bij zorgverleners.
www.praderwillivlaanderen.be

Bekijk dit goed doel