Warme Winterse Markt

Ten voordele van Berrefonds VZW

De leerlingen gaan in verschillende workshops aan de slag: juwelen maken, soep maken, hindernissenrun, concert voorbereiden,.... Nadien worden deze zaken te koop aangeboden op een gezellige markt waarbij iedereen welkom is.

Waarom dit goed doel?

De leerlingen van MS Ninove organiseren op 20 december een Warme Winterse Markt. De opbrengst gaat integraal naar het Berrefonds. De leerlingen hebben hier zelf voor gekozen. Ze vonden dit gezien de lessen burgerschap een zeer belangrijk item. Ouders geven heel veel om hun kinderen dus het ergste wat er kan gebeuren is dat ze er eentje moeten afstaan.

Berrefonds VZW

Het Berrefonds is een warme vzw met als centrale missie het ondersteunen van ouders die een kind(je) verliezen. Of het ondenkbare nu gebeurt tijdens de zwangerschap, net na de geboorte of bij een iets ouder kind, het Berrefonds staat altijd klaar met een hartverwarmende Koesterkoffer. Daarin zitten allerlei materialen om tastbare herinneringen te maken en voor altijd ruimte te creƫren voor die lieveling in je hart. Voor de allerkleinsten kunnen de ouders ook op maat gemaakte kleedjes en een dekentje kiezen. Een koffertje is niet alleen een manier om (groot)ouders te ondersteunen, maar ook een tool voor vroedvrouwen of verpleegkundigen om het verdriet en afscheid bespreekbaar te maken.

Bekijk dit goed doel