Warme morgen

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

We houden een Warme morgen in onze school. Iedereen kan er iets komen drinken of een pannenkoek of koekje eten. Ze kunnen ook deelnemen aan spelletjes, kaarten, muziek beluisteren, dansen, een liedje aanvragen...

Waarom dit goed doel?

We kiezen met onze school 4 goede doelen en omdat iedereen wel iemand kent die kanker heeft, was dit een logische keuze als goed doel.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel