Warme kerstversiering voor Uilenspel!

Ten voordele van Uilenspel vzw

VZW Uilenspel biedt schoolse ondersteuning aan kinderen uit maatschappelijk kwetsbaren gezinnen in en rond Gent. Vrijwilligers gaan wekelijks aan huis om deze gezinnen te ondersteunen bij het leren van schoolse vaardigheden en integratie in de buurt. De organisatie van deze vzw verdient elke mogelijke ondersteuning. Daarom zetten wij onze creativiteit in om deze komende kerstperiode nog wat meer aan te kleden met onze zelfgemaakte, vilten kerstversiering. We hebben kerstballen, kerstbomen, rendieren, kerstsokken en Uilenportemonees. Voor ieder wat wils dus!

Waarom dit goed doel?

Wij zijn al jaren vaste vrijwilligers bij Uilenspel en zetten onze creativiteit dan ook met plezier in om ons steentje bij te dragen aan deze organisatie.

Uilenspel vzw

Uilenspel geeft gratis huiswerkbegeleiding aan kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen in Gent. Uilenspel wil zo de ontwikkelingskansen van kinderen en gezinnen die het moeilijk hebben, vergroten en dit via buurtsolidariteit.

De vrijwilligers gaan 1u per week langs bij een gezin in hun buurt voor huiswerkbegeleiding. Via spelend leren wordt gewerkt aan de schoolse vaardigheden, de motivatie en het welbevinden van het kind. De ouders van het kind worden ook bij de begeleiding betrokken. Zij krijgen extra handvatten aangereikt en ook hun competenties worden versterkt. Ook de school is een belangrijke partner bij de begeleiding.

De fijne begeleidingsmomenten zorgen er bovendien voor dat de vrijwilliger en het gezin elkaar goed leren kennen en deel gaan uitmaken van elkaars netwerk. De buurtintegratie en -solidariteit neemt zo toe. En de brug kan gemaakt worden naar andere organisaties of dienstverlening in de buurt.

Meer info op www.uilenspel.be

Bekijk dit goed doel