Warme Kerstkaartjes

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

De feestdagen zijn voor de meeste mensen elk jaar een leuke, gezellige en zorgeloze periode… Maar niet voor de mensen die (ernstig) ziek zijn en heel hun omgeving, bijvoorbeeld kankerpatiënten.

Om al die mensen een hart onder de riem te steken, worden warme kerstkaartjes verkocht. De kerstkaartjes zijn met de hand gemaakt en worden verkocht zonder envelop - aangezien een warm kerstkaartje gegeven moet worden met een warme hand in plaats van een koude envelop.

Waarom dit goed doel?

Meer en meer mensen krijgen de diagnose 'kanker'.
Het woord alleen al brengt bij gezinnen, families, vriendenkringen en kennissengroepen veel teweeg, laat staan wat de onzekerheid, onderzoeken, behandelingen, revalidaties, operaties, … met zich meebrengen.
Om de weg van diagnose tot(hopelijk) volledige genezing beter te kunnen begeleiden, is er meer onderzoek en expertise nodig. Daarom kan elke euro die ingezameld wordt voor dit doel, helpen.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel