Warme Hollebekertjes laten zich horen

Ten voordele van Sint-Lievenspoort vzw

1. We organiseren op onze school een kerstmarkt op vrijdag 13/12, waar heel wat te doen is : het kinderkoor zingt, er is een levende kerststal, ons kinderparlement verkoopt zelfgebakken koekjes en tweedehandsboeken (dit is ook een link met ons jaarthema), enkele leerlingen zorgen voor een instrumenteel intermezzo, juffen en meesters bakken cake, er is een lichtjesparcours, kerstspellen en elk leerjaar opent een kraampje waarin zelfgemaakte kerstspullen verkocht worden .... dit alles tegen vrije bijdrage. Tegelijk zorgt de school voor (gratis) drank zodat dit ook een gezellig samenzijn voor ouders, kinderen en school wordt.
2. Vanaf 9/12 tot 20/12 kan je als leerling een 'plaatje' aanvragen tegen 1 euro, dit liedje wordt dan tijdens de speeltijd afgespeeld.
1+2. De opbrengst van dit alles gaat naar Sint-Lievenspoort omdat een leerlinge van onze school en ook de school zelf door hen ondersteund wordt bij het omgaan met haar gehoorproblemen.

Waarom dit goed doel?

Een leerlinge van onze school heeft zware gehoorproblemen. Sint-Lievenspoort en dan vooral juf Marleen (de ondersteuner die zij naar onze school sturen) ondersteunt haar, haar gezin, de klas en de school al jaren bij het omgaan met de hoorapparatuur en alles wat daarbij komt. Hierbij worden ook de klasgenootjes sterk betrokken zodat zij zich volledig kan integreren. Juf Marleen is een schat die meer dan waardevol is voor ons en voor de leerlinge zodat zij -ondanks haar handicap- toch in het 'gewone onderwijs' school kan lopen.

Sint-Lievenspoort vzw

Vanuit een waardengedreven aanpak ondersteunt Sint-Lievenspoort de persoonlijke ontwikkeling van mensen met een communicatieve beperking en hun omgeving: baby’s & peuters, kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen. Daarbij gaat een bijzondere aandacht naar de meest kwetsbare groepen.

Sint-Lievenspoort realiseert een integrale en complementaire dienstverlening die op een duurzame wijze groei versterkt en het welbevinden verhoogt.

De multidisciplinaire aanpak omvat onderzoek, therapie, begeleiding, opvang/verblijf, onderwijs en hulpmiddelen.

Sint-Lievenspoort biedt ook kinderopvang voor alle kinderen.

Bekijk dit goed doel