warme hartjes

Ten voordele van WE LOVE MARIE FONDS

De kleuters van Pius-X kleuterschool krijgen een infobrief met aan de achterkant een hart. het hart is opgedeeld in stukjes van een halve euro, die de kleuters kunnen laten inkleuren door familie en vrienden. Het hele hart inkleuren kost 5 euro. De kleuters brengen de hartjes en de centjes binnen. Daarna wordt van de ingekleurde hartjes een mooie hartverwarmende slinger gemaakt. Op het einde hangen we uit hoeveel sterrenwachters de school samen heeft kunnen schenken.

Waarom dit goed doel?

Kinderen liggen ons nauw aan het hart. We kunnen ons niet voorstellen hoe erg het is moest een van onze kleuters ziek worden. We dragen als kleuterschool dan ook graag bij aan het geluk en troost van kinderen.
We kozen dit fonds ook omdat twee van onze kleuters een band hebben met de familie van Marie.
Het is een prachtig initiatief waar we een warm hart toe dragen!

WE LOVE MARIE FONDS

Marie, een open en levendige meid van 3,5 jaar die van het leven houdt. In juli 2011 wordt er bij haar een zeldzame vorm van kanker vastgesteld. Gedurende 7 maanden levert ze een zware, hoopvolle strijd. De eindstreep is in zicht. Op 3 februari 2012 blijkt dat er niets meer gedaan kan worden. De onmacht en ontreddering is enorm groot bij de familie. Ook vrienden kijken machteloos toe hoe dat vieze beest zijn gangen gaat in het kleine lichaampje van Marie. Marie sterft 8 februari 2012.

Ik, Julie, mama van Marie hield van mijn dochter en zij ook van mij. Ik weet en voel dat haar dood niet bedoeld was om mij kapot te maken. Na een periode van waanzinnige rollercoasters en tsunami's kwam ik tot het besef dat ik hier iets mee moest. Er is mij een kind gegeven dat mij is ontnomen voor ze 4 jaar werd. Ik moest hier, samen met vrienden, iets mee doen wat van waarde is. Daar ben ik het team, mezelf en jullie enorm dankbaar voor.

Bekijk dit goed doel