Warmbandjes

Ten voordele van Light for the World Belgium

Joke & Sanne verkopen zelfgemaakte warmbandjes!

Waarom dit goed doel?

Joke & Sanne maken warmbandjes! We wilden een goed doel kiezen dat een verschil maakt en 'zichtbaar' resultaat levert. Letterlijk dus. Vermijdbare oogziekten zijn pas vermijdbaar met de juiste zorg. Zorg die wij vanzelfsprekend vinden, maar helaas geldt dit niet voor iedereen. Een kleine ingreep met een zeer grote impact op het dagelijks leven van deze mensen, dat is iets waar wij ons voor wilden inzetten. Want volgens ons verdient iedereen het om al het moois van onze wereld te kunnen zien!

Light for the World Belgium

Licht voor de Wereld strijdt tegen vermijdbare blindheid en voor de integratie van mensen met een visuele beperking in Afrika. Als Belgische erkende ngo zorgen we voor toegankelijke oogzorg en inclusief onderwijs in Congo, Rwanda en Tanzania.
Wist je dat er wereldwijd 36 miljoen mensen blind zijn en 90 procent van hen in ontwikkelingslanden woont? Het schokkende is dat vier op de vijf mensen enkel en alleen blind zijn omdat ze geen toegang hebben tot medische zorg. Het hoopvolle nieuws is dat de helft van alle blinde mensen cataract heeft en na een relatief eenvoudige ingreep opnieuw kan zien.
Wil je samen met ons deze onrechtvaardige situatie aanpakken? Jouw warme actie opent ogen.
Bedankt!

Bekijk dit goed doel