Warm rollen naar Kortrijk

Ten voordele van Dukes on Wheels VZW

Vorig jaar kregen we de kans om een nieuwe sportclub op te richten voor rolstoelbasket. Hiervoor kregen we de steun van BC Oostende.
We merken dat deze sport nog niet echt gekend en we willen door deze stunt onze sport in de belangstelling zetten. En hopen om ook op deze manier wat centen binnen te halen. Want zonder sportrolstoelen stelt het allemaal niet veel voor.
We vertrekken op zondag 22 december vanuit de Versluys dôme arena Oostende, onze thuishaven. Dan proberen we al rollend tot in Kortrijk te geraken. Een tocht van 70km. Met voldoende vrijwilligers die instaan voor technische en mentale ondersteuning hopen we dit tot een goed einde te brengen.
Mensen kunnen ons sponsoren per km. We kijken er allen erg naar uit!

Waarom dit goed doel?

Omdat iedereen daar een kans krijgt en plezier en amusement op de bovenste rij staat.

Dukes on Wheels VZW

We willen rolstoelbasket promoten in noord West-Vlaanderen en mensen met een fysieke beperking aan het bewegen krijgen. Sporten in clubverband is het ideaal middel daartoe. Onze club wil zowel sportief excelleren als recreatief mensen laten basketten. Ook willen we in jeugd investeren. Als club willen we ook ook onze sociale en culturele rol in de samenleving in deze regio waarmaken en de samenleving een duw in de richting van toegankelijkheid geven en mensen met een fysieke beperking integreren in die samenleving.
Basketbal is één van de meest populaire en spectaculaire teamsporten die over de hele door sporters, al dan niet met een beperking, zowel mannen als vrouwen, wordt gespeeld. Dukes on Wheels is daarom geassocieerd met BC Oostende en wil samen bouwen aan een mooie club in Noord West-Vlaanderen.

Bekijk dit goed doel

Video's