wandeltocht om niet te vergeten

Ten voordele van ALZHEIMER LIGA VLAANDEREN vzw

We gaan samen met enkele jongeren van de scouts wandelen van Brugge naar Kortrijk. We zoeken mensen om onze kilometers te sponsoren. De laatste kilometers zullen duurder zijn, onze voeten zullen dan ook al wat meer pijn doen.

Waarom dit goed doel?

mijn opa is overleden aan Alzheimer, hij was een germanist, schrijver van romans en gedichtenbundels. Op het einde van zijn leven viel de taal helemaal weg. Ik heb heel veel bewondering voor de vele mensen die zorgen voor mensen met dementie.

ALZHEIMER LIGA VLAANDEREN vzw

Alzheimer Liga Vlaanderen is een vzw met als doel personen met (jong)dementie, hun mantelzorgers en familieleden in Vlaanderen te ondersteunen in het omgaan met dementie.
Wij zien een Vlaanderen waar mensen bewust omgaan met dementie en gepaste zorg genieten, waar geen plaats is voor taboes en waar personen met dementie een rechtmatig kwaliteitsvol leven leiden. Voor de Liga staan respect voor de mens met dementie, betrokkenheid met en steun aan de mantelzorger voorop. Binnen Vlaanderen organiseren en begeleiden wij Familiegroepen (Jong)Dementie waarin familieleden en mantelzorgers informatie, ervaringen en steun kunnen uitwisselen. Wij ondersteunen en/of organiseren ook andere activiteiten ter begeleiding van de betrokkenen. Daarnaast maken wij eenieder bewust van de mogelijkheden en de beperkingen rond dementie. Ten slotte bevorderen wij het wetenschappelijk onderzoek in verband met dementie en in verband met begeleiding van mantelzorgers en familieleden van personen met dementie.

Bekijk dit goed doel

Video's