Wandeling + bezoek Ecotron met Al Gore ambassadeur Schops

Ten voordele van Klimaatzaak vzw

In het kader van de Warmste Week pakken de oprichters en ambassadeurs van Klimaatzaak vzw uit met exclusieve veilingen! Dit is jouw kans op een écht unieke teambuilding of een originele uitstap met vrienden. Bieden kan tot 20 december 12u. Na de veiling contacteren we de winnaars om verder af te spreken.

Met deze veiling bieden we een natuurwandeling en bezoek aan de Ecotron-klimaatkamers met Ignace Schops.

Ecotron is het hoogtechnologische onderzoekscentrum waarin de Universiteit Hasselt de effecten van klimaatverandering op onze natuur bestudeert. Dankzij Klimaatzaak kan je dit onderzoekscentrum exclusief bezoeken onder begeleiding van Ignace Schops, winnaar van de Groene Nobelprijs en klimaatambassadeur van Al Gore.
Win je de veiling, dan neemt Ignace jouw groep van maximaal 25 deelnemers een halve dag op sleeptouw:
Wandeling in het Nationaal Park Hoge Kempen
Bezoek aan de klimaatkamers van Ecotron Hasselt University
Toelichting rond de klimaatproblematiek

Waarom dit goed doel?

Klimaatzaak is de rechtszaak waarbij iedereen wint.

Klimaatzaak vzw

Klimaatverandering triggert extreme weerfenomenen die ook in België schade toebrengen. In plaats van nu al daadkrachtig en toekomstgericht aan een fossielvrije samenleving te werken, blijft de politiek hier ter plaatse trappelen. Dat soort nalatigheid kan ons in de toekomst zuur opbreken, ook economisch.

Klimaatzaak stapt daarom, samen met meer dan 60.000 mede-eisers, naar de rechter.

De gelijkaardige rechtszaak van de stichting Urgenda in Nederland, werd gewonnen én in beroep bevestigd. De Nederlandse overheid werd daardoor verplicht om een doortastend klimaatbeleid op te stellen, om zo gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan. Klimaatzaak VZW wil hetzelfde in België realiseren.

klimaatzaak.be of via facebook.com/klimaatzaak

Bekijk dit goed doel