Walk For Life / hotdogverkoop / Music For Life

Ten voordele van Hof Ter Welle

Kinderen laten zich sponsoren voor een wandeltocht, die plaatsvindt op vrijdag 13/12. In de week van 16 t.e.m. 20/12 spelen we tijdens de speeltijd liedjes die aangevraagd kunnen worden voor €0,50 per lied. Op vrijdag 20/12 verkopen we hotdogs aan de leerlingen.

Waarom dit goed doel?

Als school willen wij kinderen sensibiliseren om zich in te zetten voor het goede doel. Wij kiezen voor Hof Ter Welle omdat het lokaal initiatief is dat zich inzet voor kinderen die opgroeien in een moeilijke opvoedingssituatie. Aangezien wij ook zeer begaan zijn met het welzijn van kinderen, kunnen wij niet anders dan het steunen.

Hof Ter Welle

In elk gezin duiken wel eens problemen op. Maar soms kunnen ouders en kinderen het zo moeilijk krijgen met elkaar of met anderen dat hulp van buitenaf zinvol kan zijn. Hof ter Welle luistert naar de opvoedings- of andere vragen en zoekt samen met het gezin naar manieren om de moeilijkheden aan te pakken.
De hulpverlening wordt aangeboden in 3 werkvormen:
In het tehuis verblijven 30 kinderen en jongeren van 3 tot 18 j in leefgroepen
Vanuit het dagcentrum Triangel worden 10 kinderen van 6 tot 14 j en hun gezin begeleid. Na schooltijd en tijdens schoolvakanties komen de kinderen naar het dagcentrum.
De contextteams bestaan uit begeleiders die 95 gezinnen met opvoedingsproblemen begeleiden en ondersteunen in hun thuissituatie.

Bekijk dit goed doel