Walk for bednet

Ten voordele van Bednet

We starten ‘s ochtends met een ontbijt en vertrekken na het ontbijt te voet vanuit Markegem naar Kortrijk. We proberen zoveel mogelijk deelnemers warm te maken om deel te nemen. De tocht zal ongeveer 30 km bedragen. Voor degene die deze sportieve uitdaging niet zien zitten, maar onze actie wel willen steunen, verkopen we steunkaarten.

Waarom dit goed doel?

Vorige zomer stond onze wereld en nog meer die van onze beste vrienden stil: hun toen 15-jarige dochter kreeg te horen dat ze een tumor had in haar voet en er onmiddellijk een traject van chemo, bestralingen, operatie en nog meer chemo volgde. Het werd een zwaar jaar waarbij Marthe met een ongelooflijke moed en positieve ingesteldheid deze lijdensweg trotseerde. Ze kon het hele schooljaar niet naar school bij haar vriendinnen en leeftijdsgenoten wat op dergelijke leeftijd toch niet evident is. Dankzij bednet kon Marthe haar 5de middelbaar met succes afronden. Ze slaagde en kan nu sinds 2 september het nieuwe schooljaar starten opnieuw tussen de vrienden/vriendinnen. De nabehandeling is nog steeds bezig en ook de revalidatie is nog niet afgelopen, maar Marthe straalt opnieuw!! De ouders van Marthe hadden reeds vermeld dat ze nog iets wilden organiseren tvv bednet en daarom steken wij als vriendengroep nu ons schouders onder dit initiatief en hopen zo een mooie bijdrage te kunnen doen.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel

Video's