Wafelverkoop Noor

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Een wafelverkoop t.v.v. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

Waarom dit goed doel?

Ik ben Noor, 10 jaar en ik wou me in de zomervakantie inzetten voor het goede doel.
Ik heb BCG gekozen omdat ik het heel knap vind hoe de geleidehonden worden opgeleid en hoe ze de personen met een beperking kunnen helpen. Ik wil graag daarvoor mijn steentje bijdragen.

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In Belgiƫ krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel

Video's