Wafelverkoop

Ten voordele van OSCARE

Onze internen mogen pakjes wafels aan ons vragen om bij hun thuis, vrienden, buren, familie, … te verkopen tvv VZW Oscare.

Waarom dit goed doel?

Soms hebben we een intern met 'al herstelde brandwonden', maar zelfs jaren later, moeten ze nog huidtransplantaties krijgen. Een pijnlijke en dure kwestie.
Wij gaan onze internen op een gecontroleerde manier laten beleven hoe hun kamer is als er vuur/rook ontstaat. Dit zodat ze kunnen ontdekken hoe ze 'veilig' 'snel' uit deze benarde situatie geraken, waardoor ze hopelijk zelf nooit brandwonden zullen oplopen.

OSCARE

Oscare is een nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens.

Oscare tracht op een zo laagdrempelig mogelijke manier toegankelijke en betaalbare zorg te bieden voor kinderen en volwassenen met brandwonden buiten een ziekenhuiscontext.
Daarnaast wil zij bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven voor volwassenen en kinderen met brandwonden en littekens.

Daarnaast voeren we doorgedreven campagnes ter preventie van brand en brandwonden. We trekken met die projecten naar scholen, grote gezinsevenementen, dienstencentra en verenigingen.

Als niet gesubsidieerde vereniging is financiële steun van derden noodzakelijk.

Bekijk dit goed doel