Wafeltjes voor de warmste week

Ten voordele van Kind, Ouders en Kanker (KOK)

In het kader van Studio Brussel's warmste week verkopen we bij Griffith Foods vanaf vrijdag 13/12 dozen met chocolade of vanillewafeltjes (30 à 35 stuks) voor €8 per doos.

Waarom dit goed doel?

Elk goed doel verdient het om gesteund te worden, maar dit jaar kiezen wij voor dit goede doel omdat we zien dat steeds meer mensen in ieders omgeving, jong en oud, getroffen worden door deze vreselijke ziekte. Wanneer je leest wat deze VZW allemaal doet voor de getroffen kinderen en hun ouders denk ik niet dat er nog veel meer uitleg nodig is om te zeggen waarom we hiervoor kiezen.

Kind, Ouders en Kanker (KOK)

Als een kind kanker krijgt, dan heeft dit een grote impact op elk gezinslid. VZW KOK wil de angst en het verdriet bij hen milderen. In het ziekenhuis zorgen we voor speel- en knustelgerief zodat het kind zich niet verveelt. We kopen ook materiaal voor de Kanjerketting aan. Dit is een beloningsysteem voor kinderen met kanker. Na elk ondezoek of behandeling krijgen ze een speciale parel die ze dan toevoegen aan hun ketting. Elke parel staat symbool voor hun kracht en moed. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis organiseren we ontspannende gezinsactiviteiten. Lotgenotencontact wordt onder andere gestimuleerd via brussendagen en avonden voor ouders met een overleden kind.De gezinnen ontmoeten zo ook andere getroffen gezinnen en ze vinden veel begrip bij elkaar. De VZW heeft geen personeelskosten.

Bekijk dit goed doel