Wafeltjes for life

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Wij bakken wafeltjes en verkopen deze op verschillende evenementen van Chiro Lille. De opbrengst is voor de zelfmoordlijn omdat we 3 jaar geleden onze mooiste chirogriet, Amber, verloren door zelfdoding.

Waarom dit goed doel?

Wij, de chiromeisjes van Lille, hebben 3 jaar geleden ons Amber verloren door zelfdoding. Eén van mijn beste vrienden heeft onlangs ook zijn mama verloren door zelfdoding. Daarom koos ik voor de zelfmoordlijn als goed doel.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel