Wafels voor de Vaart!

Ten voordele van De Vaart Sint-Vincentius Kortrijk

Onze collega kent een vrijwilliger die werkt bij de Vaart. Dankzij Dirk 'diepvries' konden wij een bezoek brengen aan deze organisatie tijdens onze projectweek op school. Alle leerlingen van het vijfde leerjaar (vbs De Watermolen, Heule) vonden het fantastisch wat deze vrijwilligers elke week doen. Het bezoek liet een diepe indruk na. Door een wafelverkoop te organiseren tijdens het nostalgisch kerstmarktje (13 december) hopen we hen zo een klein extraatje te geven.

Waarom dit goed doel?

In de maand oktober bezochten wij met het vijfde leerjaar de Vaart - voedselbedeling naar aanleiding van een projectweek op school. Alle kinderen waren diep onder de indruk. Wij willen graag deze organisatie steunen omdat wij weten dat zij alle extra's goed kunnen gebruiken. Tijdens het nostalgisch kerstmarktje op Heule-Watermolen zullen we zelfgemaakte wafeltjes verkopen voor dit goede doel.

De Vaart Sint-Vincentius Kortrijk

De Vaart is een organisatie, bestaande uit een 25-tal vrijwilligers, die instaat voor voedselbedeling aan minderbedeelden in de Kortrijkse regio.
Wekelijks ontvangen wij een 120-tal nood hebbende personen/gezinnen, die doorverwezen worden door het OCMW, Kind en gezin, CAW of andere sociale organisaties.
Om de veertien dagen mogen zij zich aanbieden om naargelang de gezinssamenstelling en naar eigen keuze een voedselpakket samen te stellen.
Dit komt neer op wekelijkse voedselhulp aan een 350-tal personen (gezinsleden).

Bekijk dit goed doel

Video's