wafels voor autisme

Ten voordele van Vlaamse Vereniging Autisme

Wij zijn Vic en Sep. Samen met onze vriendinnetjes Kato en Helena doen we elk jaar een actie voor de warmste week. Elk jaar kiezen we een goed doel over iets waar we het voorgaande jaar van dichtbij mee te maken kregen. Vorig schooljaar was voor onze kleine broer Jul erg moeilijk. Naar een gewone school gaan, was erg vermoeiend voor hem. Uiteindelijk kreeg hij de diagnose van autisme. Dat was even schrikken, want we wisten niet goed wat dat betekende. Door de informatie die mama en papa terug vonden via de Vlaamse Vereniging Autisme konden ze het ons toch zo goed mogelijk uitleggen. Om de vereniging te steunen zodat ze kunnen verder doen met meer duidelijkheid, openheid en begrip te creëren rond autisme bakken we wafels voor hen.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn Vic en Sep. Samen met onze vriendinnetjes Kato en Helena doen we elk jaar een actie voor de warmste week. Elk jaar kiezen we een goed doel over iets waar we het voorgaande jaar van dichtbij mee te maken kregen. Vorig schooljaar was voor onze kleine broer Jul erg moeilijk. Naar een gewone school gaan, was erg vermoeiend voor hem. Uiteindelijk kreeg hij de diagnose van autisme. Dat was even schrikken, want we wisten niet goed wat dat betekende. Door de informatie die mama en papa terug vonden via de Vlaamse Vereniging Autisme konden ze het ons toch zo goed mogelijk uitleggen.

Vlaamse Vereniging Autisme

VVA brengt mensen met autisme, hun ouders, familie & sociaal netwerk samen. Onze hoop is dat door de samenleving te informeren en te activeren uiteindelijk mensen met autisme en hun omgeving zichzelf kunnen zijn.
VVA vertrekt hiervoor vanuit de kwaliteiten van personen met autisme. We tonen dat mensen met autisme specifieke noden hebben die voor elke persoon met autisme weer anders kunnen zijn.

In het DNA van VVA zit het NOOZO-principe: Niets Over Ons Zonder Ons. Dit betekent dat we mensen met autisme zoveel mogelijk bij onze werking betrekken door hen ook actief als vrijwilliger en als ervaringsdeskundige aan de slag te laten gaan.

Bekijk dit goed doel