Wafels met PID

Ten voordele van musicforkids

Het weekend voor de start van de Warmste Week bakken wij heerlijke, liefdevolle wafels ten voordele van vzw music for kids. Zij sponsoren het KID Fonds.
Het KID Fonds wil de zorg voor kinderen met een primaire immuundeficiëntie (PID) verbeteren door:
- de ziekte meer bekend te maken bij de eerstelijnsgezondheidszorg, met het oog op een tijdige diagnose
- informatie op maat aan te bieden aan de patiëntjes, hun ouders en hun bredere omgeving
- wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen dat bijdraagt tot de kennis van de meer dan 250 verschillende PID’s

Steun ons en bestel jouw pakketje wafels aan € 5 per zakje! Bestellingen mogelijk op: wafelsmetpid@outlook.be
Levering is vanaf vrijdag 13 december, of KOM LANGS OP ONZE VERKOOPNAMIDDAG op zondag 15 december vanaf 14u.

Vrije giften zijn uiteraard ook welkom op: BE79 0636 6801 9433

Waarom dit goed doel?

Onze oudste zoon Ruben (9 jaar) heeft een primaire immuundeficiëntie (PID). Zijn immuunsysteem werkt niet goed. Wekelijks krijgt hij via een prikje antistoffen (voor hem: soldaatjes) toegediend. Een uurtje aan de pomp, en hij kan er weer even tegen. Dit doen we nu al 2 jaar.

De weg naar diagnose was echter moeilijk. Vele doktersbezoeken, ziekenhuisopnames, infecties met moeilijke namen, antibiotica-kuren en vermoeidheid waren onderdeel van zijn jonge leventje.

Vroegtijdige diagnose is nodig, ofwel omdat ze levensreddend is, ofwel omdat het starten van de juiste behandeling onomkeerbare orgaanschade kan voorkomen. Maar de diagnose van PID stellen, is moeilijk. Het afweersysteem is een heel ingewikkeld raderwerk van cellen en eiwitten. In ons land wordt nog té weinig aan PID gedacht. Momenteel schat men dat nog 80 % van de diagnoses wordt gemist. De betrokken artsen dienen die complexe puzzel te ontwarren, wat wetenschappelijk onderzoek vergt.

musicforkids

vzw music for kids zet zich in om PID (primaire immuundeficiëntie)bekender te maken bij het publiek, de eerste lijnszorg.
En ook trachten wij de PID kinderen (800 in vlaanderen) en de ouders met broer(s) en zus(sen) een dag ontspanning te schenken.

Bekijk dit goed doel

Video's