wafelenbak en kerstmarkt ten voordele van de contactclowns Neuze Neuze

Ten voordele van Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze vzw

Hartelijk welkom op onze kerstmarkt op donderdag 19 december in de namiddag! Samen iets lekkers eten, samen op de foto met de kerstman of kuieren op onze standjes: je steunt zo onze goede doelen voor de warmste week!

Waarom dit goed doel?

Open Kring, Ouderenzorg in Ardooie werkt sinds enkele jaren zeer constructief samen met de contactclowns van Neuze Neuze voor onze bewoners met dementie.

Hun positieve ervaringsgerichte aanpak en groot engagement van de clowns zorgt voor een grote meerwaarde in het contact maken met de bewoners met dementie.

Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze vzw

De NeuzeNeuze Contactclowns zijn tedere contactmakers voor mensen met dementie en personen met een verstandelijke beperking. In het buitenland noemt men ze ook wel Gentle clowns omdat ze in contact gaan met emoties zoals plezier, verdriet, boosheid en angst. Ze zijn actief in gans Vlaanderen en gaan langs in heel wat zorgcentra. Hoe broos het contact met bewoners en cli├źnten soms kan zijn, voor hen is het een nuttige en zelfs noodzakelijke gedachte om hierin te blijven investeren. Uw steun kan ervoor zorgen dat zij nog veel meer kwetsbare en ge├»soleerde mensen die in een voorziening verblijven kunnen bereiken.

Bekijk dit goed doel