Wafelen- en pannenkoekenbak

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

We hebben als actie voor het goede doel gekozen voor een wafelen- en pannenkoekenbak. Mensen kunnen op een bepaalde dag wafels en pannenkoeken komen eten. De opbrengst hiervan gaat naar Spierziekten Vlaanderen.

Waarom dit goed doel?

Wij, De Notenkrakers, hebben als goede doel Spierziekten Vlaanderen gekozen. Wij hebben dit doel gekozen omdat Senne Poppelaars (lid van de Notenkrakers) een bepaalde spierziekte heeft.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel

Video's