Vriendenkring for Life

Ten voordele van ALS Liga

Doorheen het jaar hebben we bij de inschrijvingen en verschillende acties georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar deden we dit onder andere via een tombola, verkoop van boterkoeken en soep en ophaling bij lidgeld.

Waarom dit goed doel?

Dit jaar hebben enkele van onze collega's geliefden verloren aan de ziekte ALS, op deze manier willen we dit onderzoek verder ondersteunen.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel