Voor Rune en voor Hachiko.

Ten voordele van HACHIKO

Ik zal samen met de vrienden en vriendinnen van Rune (van school, knutselatelier, revalidatie centra,...) door de verkoop van pannenkoeken, koekjes, ... geld inzamelen voor Hachiko.

Waarom dit goed doel?

Mijn dochter Rune zat vrij onverwacht de laatste 2 jaar van haar leven in een rolstoel. Ze wilde dolgraag een Hachiko assistentiehond hebben. We gingen een aanvraag doen. Ze heeft vorig jaar samen met een goede vriendin Janne deur aan deur pannenkoeken verkocht voor Hachiko en 80€ verzameld. Dat vonden ze niet zo veel, ze hebben het geld opzij gezet en wilden het dit jaar beter aanpakken. Rune is echter onverwacht in februari overleden. Ze was bijna 16 jaar.
Ik wil samen met haar vrienden en vriendinnen opnieuw geld inzamelen voor Hachiko, Rune zou dit graag gedaan hebben.
Rune was een SUPER fan van Bazart. Ik ben samen met haar vriendin Astrid in het VRT programma "Merci voor de muziek" geweest om te vertellen over Rune. Bazart heeft een speciale versie gemaakt van Grip, speciaal voor haar... het zou leuk zijn moesten jullie die versie willen spelen. Veel dank, Pascal.

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel

Video's