Voor de natuur, een pot perenconfituur

Ten voordele van Natuurpunt

Natuurpunt koopt en onderhoudt natuurgebieden om op die manier ieder kwetsbaar stukje groen optimaal te beschermen. Daarmee inspireren ze iedereen om zorg te dragen voor moeder natuur. Ook dat kleine plukje bos bij jou om de hoek met alle vogels, insecten en andere dieren die er vertoeven. Want iedere struik en elke boom is waardevol. Zelfs die in uw tuin. Ook de perenboom in onze tuin. Zo waardevol dat je met de vruchten van 1 boom wel 70 potten confituur kan maken.

Door Natuurpunt te steunen hopen we dat iedereen de vruchten kan blijven plukken van hun harde werk.

Waarom dit goed doel?

Dicht bij huis is de natuur veel verrassender dan je zou verwachten. Natuurpunt zorgt er voor dat iedereen van de pracht van deze natuur bij hem of haar in de buurt kan genieten. Het Mechels Broek is daar een uitstekend voorbeeld van.
Als waardering voor het beheer van al deze mooie en toegankelijke natuurgebieden, verdienen de duizenden vrijwilligers van Natuurpunt daarom een extra duwtje in de rug.

Natuurpunt

Natuurpunt is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor natuurbehoud in Vlaanderen. Gesteund door 110.000 leden zetten meer dan 6.000 vrijwilligers zich dagelijks in om bedreigde planten, dieren, biotopen en landschappen te beschermen. Daartoe kopen en beheren we honderden natuurgebieden, brengen we de staat van de natuur in kaart en treden we in dialoog met beleidsmakers. We brengen mensen in contact met de schoonheid en kennis over de natuur via vorming en publieksacties. Jaarlijkse verwelkomen we meer dan 2 miljoen bezoekers in onze natuurgebieden.

Bekijk dit goed doel