Vlagjes for life

Ten voordele van Te Gek!?

Duurzame, zelfgenaaide katoenen vlagjes die hergebruikt en gewassen kunnen worden. Een ecologisch alternatief voor de plastieken feestvlagjes.
De vlagjes worden verkocht aan 10 of 15 euro (afhankelijk van de stoffen).

Een project dat me nauw aan het hart ligt omdat ik de afgelopen maanden zelf door een 'grijze mist' ben gegaan.
Ondertussen gaat het gelukkig veel beter. Maar het wordt nog steeds onderschat hoe je je met psychische problemen in een hoekje geduwd voelt, hoe je het gevoel hebt dat mensen je niet begrijpen en je je schaamt.

Naaien is een grote hulp geweest, maar ik had gelukkig ook vrienden en familie die me steunden en waar ik open kon praten over hoe ik me voelde en het eerlijk kon zeggen als het niet goed ging.

Met dit project wil ik mijn steentje bijdragen aan het meer bespreekbaar maken van psychische problemen.

Vlagjes kunnen besteld worden via margotboon@hotmail.be

Waarom dit goed doel?

Sinds juni 2019 zit ik thuis met een burn-out/depressie. Ik vind het, na 5 maanden, nog steeds moeilijk om hier over te praten met mensen. Deels omdat ik het gevoel heb dat de maatschappij en mensen rond mij niet goed weten hoe te reageren op psychische problemen. Door dit doel te steunen hoop ik mee het taboe te doorbreken.

Te Gek!?

Te Gek!? is een initiatief dat geestelijke gezondheid bespreekbaard wil maken in Vlaanderen. Selah Sue is meter van het project, Guy Swinnen is onze peter.
Over geestelijke gezondheid en psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Het overkomt niet alleen anderen maar ook onszelf, onze kinderen, ouders, familie, vrienden, buren, kennissen... En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat.
Het project Te Gek!? wil die drempel slopen. Het wil geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen.

Bekijk dit goed doel

Video's