VIVESCAPE

Ten voordele van ALS Liga

VIVESCAPE is een pop-up escape room in een winterse chalet. Het doel is om binnen de 20 minuten samen met je team (2 tot 6 personen) te ontsnappen. Eenmaal binnengekomen is het de bedoeling om met je team zo snel mogelijk de raadsels op te lossen voordat de thermometer op nul staat. Dit is enkel mogelijk door teamwork, logische redeneringen en natuurlijk door het hoofd koel te houden. Naast onze escape room voorzien we ook een bar met lekkere winterbieren.

Vergeet zeker geen kijkje te nemen op onze Facebook - en Instagrampagina
https://www.facebook.com/vivescape/
https://www.instagram.com/vivescape2019/?hl=nl

Waarom dit goed doel?

Het is al sinds 2014 geleden dat ALS nog eens duidelijk in beeld werd gebracht met de Ice Bucket Challenge, er is echter nog niet veel vooruitgang geboekt om deze ziekte de wereld uit te helpen en daar willen wij iets aan veranderen. We kozen ook voor dit goede doel omdat één van onze docenten een ALS-patiënt is geworden. Met deze actie steken we hem een hart onder de riem

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel