Vitae

Ten voordele van Kleine held vzw

NAUWAU maakt objecten uit lokaal geveld hout. Voor deze actie hebben we gekozen om iets te maken dat past bij een gezellig moment samen onder vrienden of gewoon thuis met je gezin: de VITAE schaal. De schaal is 33cm diameter en is net diep genoeg om te gebruiken als fruitschaal en net vlak genoeg als serveerschaal. De holte in het midden kan gebruikt worden als houder voor tandenstokers, handig als je bezoek hebt en je gasten wil verwennen met lekkere appetizers. De VITAE schaal wordt handgedraaid uit Belgisch noten-, kersen-, beuken-, linde- of eikenhout en met een olie behandelt. Per verkochte schaal gaat er €50 euro naar VZW Kleine Held.

Waarom dit goed doel?

Exact twee jaren geleden kreeg mijn naam een voorzetsel: mama. Exact twee maanden vroeger dan normaal besloot ze om me die eretitel te geven. Nu, dag op dag twee jaren later, kan ik die periode met een vleugje humor navertellen. Maar liet het me 730 dagen geleden omschrijven en ik zou ‘t niet droog kunnen houden. Gelukkig was die van ons snel bijgebeend en kon ze bij kerst thuis in haar kribbe kruipen. Het besef is maar al te groot dat er op dit moment ook ouders zijn die dezelfde weg afleggen. Wijzelf kunnen niets voor hen doen, althans, toch niet rechtstreeks. Kleine Held kan dat wel: de vzw bezorgt gratis kledingsetjes, dekentjes en morele steun aan ouders van prematuren en zieke pasgeborenen en brengt zo op een eigen manier kleur in het leven van nieuwe gezinnen. Ik organiseer deze actie voor zij die alle steun kunnen gebruiken in een periode die misschien net iets te donker roze is.

Kleine held vzw

Als eerbetoon aan mijn eigen kleine held Noor* heb ik deze VZW opgericht.

Wij schenken gratis startpakketjes aan ouders van prematuurtjes en zieke pasgeborenen. In elk pakketje zit er een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje en mini vlaggenlijn. Alles wordt handgemaakt door een team van een 100- tal vrijwillige naaisters.

Met onze pakketjes willen we ouders en lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode en voor een thuisgevoel zorgen in die kille ziekenhuisomgeving.

Noor is prematuur geboren. Omwille van een ernstige aandoening heeft ze bijna 7 maanden op de NICU gelegen. Jammer genoeg werd het een oneerlijke strijd.

We hebben toen zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om vrolijke en praktische kleertjes en spulletjes te vinden voor de allerkleinsten. Terwijl dat net heel belangrijk is. Zo wordt dat klein, kwetsbaar met al die buisjes en kabeltjes plots een 'echt' babytje.

Bekijk dit goed doel