VIP-Politiebezoeken

Ten voordele van Pinocchio

Ten voordele van de Warmste Week organiseert Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem 3 unieke bezoeken bij diverse politiediensten.

Dit is een unieke opportuniteit om de luchtpolitie, scheepvaartpolitie of cavalerie met een blik achter de schermen te ontdekken.

Meebieden kan via: https://www.2dehands.be/u/pieterdecrem/39748199/

Waarom dit goed doel?

Als toenmalig Minister van Defensie heeft Pieter De Crem reeds acties op poten gezet ten voordele van VZW Pinocchio. In zijn nieuwe bevoegdheid wil hij dit goed doel ook graag blijven ondersteunen.

Deze vereniging verdient alle mogelijke steun bij het helpen van kinderen met ernstige brandwonden. Het werk die zij verrichten is onbetaalbaar.

Pinocchio

Vzw Pinocchio is begaan met de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden.
Onze doelstellingen zijn:
• Het ziekenhuisverblijf aangenamer maken door bijv. een wekelijks bezoek van een clown en een geschenkje te geven na de verzorging. Tevens beschikken we over vrijwilligers die de kinderen 24/24 kunnen bijstaan.
• Financiële ondersteuning bieden aan de ouders voor onkosten die niet vergoed worden door de mutualiteit: drukkledij, hydraterende en zonnecrèmes, transportkosten, thermale kuren, ...
• Jaarlijks een thermaal kuurkamp in Spa organiseren, een re-integratiekamp en diverse activiteiten voor jongeren vanaf 16 jaar.
• Informatiesessies in scholen en uitbaten van infostanden.

Bekijk dit goed doel