Verzamelmunten voor Stop Darmkanker

Ten voordele van STOP DARMKANKER

Stop Darmkanker vzw heeft als gezicht Dr. Luc Colemont, welke zelf een specialist is in dit vakgebied en welke de boodschap “Kennis delen kan levens redden” naar buiten wil brengen.
Hij is ook de persoon die ervoor heeft gezorgd dat er tegenwoordig stoelgangonderzoek gedaan zal worden van zodra je de 40 nadert.
Darmkanker is namelijk een kanker dat als je er snel genoeg bij bent, dat je met een “kleine” ingreep ervan verlost zal zijn.

De munt heeft een diameter van 50mm en een dikte van 4mm, is afgewerkt met chroom.
De voorkant is voorzien van het logo van Stop Darmkanker vzw overlegd met een epoxy en voelt dus vlak aan, de achterkant toont het gezicht van Dr. Luc Colemont in 3D en zijn boodschap.

De munten zijn te verkrijgen via onze website http://www.geocoin.be en via de verkoop die wij uitvoeren in onze omgeving.

Waarom dit goed doel?

Wij doen deze actie vanuit Belgian Geocoin Association vzw en willen SDK vzw steunen omdat zowel onze voorzitter (Luc De Haes) als de Secretaris (Youry de Winter) beide in de familie hebben te maken met darmkanker. De boodschap van SDK is zeer duidelijk en moet verder naar buiten gebracht worden en ondersteund worden dat het delen van kennis en dus vroegtijdige detectie zal leiden tot een terugdringen van deze kanker.

STOP DARMKANKER

Informatie en voorlichting zijn cruciaal in de strijd tegen darmkanker. De vzw Stop Darmkanker tracht door acties, campagnes, lezingen, etc., het brede publiek in te lichten over een ziekte waarmee 1 op 20 Vlamingen geconfronteerd wordt. Deze ziekte kan vroegtijdig worden opgespoord door een eenvoudige test van de stoelgang.
Meer acties en meer informatie moeten leiden tot :
- minder sterfte door darmkanker
- minder leed door darmkanker
- minder kosten door darmkanker

Bekijk dit goed doel

Video's