Verloting peperkoekenhuisje

Ten voordele van HACHIKO

Iedereen die wil kan een lotje kopen voor 2 euro. Deze lotjes worden verzameld in een grote bol. Op 18 december zal uit deze bol een lotje worden getrokken. Diegene met het winnende lot, krijgt het prachtige peperkoekenhuis.

Waarom dit goed doel?

Uit ervaring weten we hoeveel een hulphond kan betekenen voor sommige mensen. Daarom willen we ons hier graag voor inzetten.

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel