Verkoop voor het goede doel door jongeren deeltijds onderwijs

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

De jongeren van het CLW KTA Brugge & CLW VTI Brugge (die op donderdagnamiddag vorming vanuit De Kringwinkel 't rad volgen) verkopen chocomelk, soep, snoep en wafels in De Kringwinkel 't rad in Sint-Andries.

De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.

Waarom dit goed doel?

De jongeren duaal leren kwamen unaniem tot het idee om voor Kom op tegen Kanker geld in te zamelen tijdens de warmste week.

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben en iedereen kent wel iemand die deze ziekte moet dragen.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel