Verkoop van wafels en snoepzakken voor ALS

Ten voordele van ALS Liga

Ik wil zoveel mogelijk wafels en snoepzakken verkopen zodat ik mijn bedrag van vorig jaar, namelijk 3000 €, kan overtreffen.

Waarom dit goed doel?

Mijn zoon is op 18jarige leeftijd gestorven aan ALS. Als die diagnose valt sta je machteloos. Er is nog steeds niets gevonden om deze ziekte te stoppen of te genezen. Daarom wil ik mijn steentje bijdragen omdat alle beetjes helpen. En omdat de ALS liga goed werk doet door patiënten verder te helpen met hulpmiddelen.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel

Video's