Verkoop uit de herfsttuin: noten

Ten voordele van Stan - Trefpunt Verstandelijke Handicap

Een zoektocht in de eigen tuin, of die van vrienden en familie, brengt in de herfst veel op! Noten, appels, peren, de laatste bloemen, stekken van vaste planten...Alles zal in de komende weken verkoopklaar gemaakt worden en in mijn buurt aangeboden worden. Buren, vrienden en toevallige passanten kunnen hun bijdrage leveren.

Waarom dit goed doel?

Ik heb zelf een dochter met een verstandelijke handicap. We zijn al meer dan twintig jaar lid van de vereniging en hebben al die jaren heel veel steun gehad aan Stan (vroeger Inclusie Vlaanderen). Sinds enkele jaren ben ik voorzitter en weet dus hoe moeilijk het is om zonder structurele subsidies toch te kunnen overleven. Er zijn heel wat mensen die op ons rekenen, of die nog zoekend zijn naar informatie, ontmoetingen en mogelijkheden om hun verhaal te doen en te kunnen leren van de ervaring van anderen.

Stan - Trefpunt Verstandelijke Handicap

Beter leven met een verstandelijke handicap? Het kan. In een samenleving waar er plaats is voor iedereen. Trefpunt Stan is een organisatie waar mensen met een verstandelijke handicap en hun gezinnen met vereende krachten naar zo’n samenleving streven.

Personen en gezinnen die leven met een verstandelijke handicap komen niet zelden onder druk te staan in hun moeizame zoektocht naar geschikte ondersteuning en een goed evenwicht tussen hun hun job en hun gezin. En dan is het dikwijls ook nog lang wachten op de nodige zorgbudgetten.

Door zich bij Trefpunt Stan aan te sluiten kunnen zij de nodige kracht opdoen om de uitdagingen waarvoor zij staan beter aan te kunnen.

- Bij Stan kunnen mensen met een verstandelijke handicap en hun gezinnen zich samen met lotgenoten ontspannen.
- Stan is een ideaal platform om ervaringen uit te wisselen.
- Stan deelt zijn eigen ervaring en kennis.
- Stan verdedigt de belangen en rechten van mensen met een verstandelijke handicap.

Bekijk dit goed doel