Verkoop orangettes en rospotten

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

Ik verkoop orangettes waarbij de winst naar Spierziekte Vlaanderen gaat en plaats zoveel mogelijk rospotten (voor de eurocentjes) in het Kortrijkse. Vanaf 1 december moet de eindsom bij contante betalingen afgerond worden naar 5 eurocent. Met Spierziekten Vlaanderen proberen we de mensen te overhalen om de 1 en 2 eurocentjes in onze rospotten te steken omdat iedere cent telt.

Waarom dit goed doel?

Ik heb zelf een spierziekte en ondervond en ondervindt de steun van Spierziekte Vlaanderen.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel