Verkoop EHBO-set voor Spierziekten Vlaanderen

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

In alle vestigingen in Vlaanderen verkoopt Goed een handige EHBO-set voor 5 euro. Met de opbrengst steunen wij wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Een deel van de opbrengsten wordt ook gebruikt om mensen met een spierziekte en hun familieleden en begeleiders een zo menswaardig mogelijk leven te geven.

Waarom dit goed doel?

Dit jaar steunt Goed via zijn thuiszorgwinkels, apotheken en hoorcentra drie goede doelen die zich elk op hun eigen manier inzetten voor spierziekten.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel