Verkoop EHBO-set voor ALS Liga

Ten voordele van ALS Liga

In al zijn vestigingen in Vlaanderen verkoopt Goed een handige EHBO-set voor 5 euro. Met de opbrengst steunen wij wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Een deel van de opbrengsten wordt ook gebruikt om mensen met een spierziekte en hun familieleden en begeleiders een zo menswaardig mogelijk leven te geven.

Waarom dit goed doel?

Dit jaar steunt Goed via zijn thuiszorgwinkels, apotheken en hoorcentra drie goede doelen die zich elk op hun eigen manier inzetten voor spierziekten.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel

Video's